Agderposten:

Ordfører slår på tromma

ORDFØRER-TROMMIS: Ordfører Arne Thomassen ble overrumplet av dirigent Kristin Engemyr under kveldens 50 års jubileumsfest for Lillesand Skolekorps i Rotunden. Den tidligere korpsmusikanten tok sporty opp hansken og spente på seg skarptromma - her er han i sving - godt støttet av trommis Mats Teodor Aune foran en fullsatt sal i Rotunden.

 
Av Vidar Fløde
18. Mars 2007
 
Han har nok sans for å slå på stortromma, Lillesands-ordfører Arne Thomassen. I kveld fikk han til sin store overraskelse slå på skarptromma...

-Du har vel også slått tromme du? fisket dirigent Kristin Engemyr i sitt improviserte "intervju" med ordfører Arne Thomassen på scenekanten under Lillesand skolekorps' 50 års jubileumsfest på Møglestu videregående skole i kveld.
Og jo, ordføreren måtte medgi at han i løpet av sine tre år i skolekorpset hadde rukket både å spille trompet og skarptromme. Dermed overrumplet dirigenten ordføreren med en liten utfordring: De hadde tenkt at han skulle være gjestetrommis!

-Kjempegøy!
Og ordføreren lot seg verken skremme eller be to ganger: Han spente på seg skarptromma og ga seg marsjen i vold - godt støttet av de øvrige trommisene i skolekorpset, og til ellevill jubel fra en fullsatt sal.
-Kjempegøy! gliste den sporty ordføreren etterpå. -Men det var synd jeg ikke fikk øve litt, mente han. Det var tross alt noen år siden sist.

Jubelgave
Ordføreren overrasket jubilanten med 15.000 kommunale ekstrakroner i jubileumsgave. Den gildeste gaven var det likevel Lillesand Hornmusikk som hadde: Deres dirigent Tor Flaa er i ferd med å skrive en jubileumsmarsj som blir ferdig i god tid til 17. mai.
På jubileumsfesten ble to nye æresmedlemmer utnevnt: Mangeårig dirigent Tor Flaa, mangeårig formann Ole Morten Johannessen - og også allerede utnevnt æresmedlem Birger Håkedal ble gjort stas på - sammen med et stort knippe av de aller første musikantene fra 1957.

Livskraftig jubilant
På festen beviste jubilanten at den har bygd seg kraftig og godt opp igjen etter en bølgedal for noen år siden: Over 30 musikanter, drillkorps og ti aspiranter under opplæring lover godt for de neste 50.

Musikalske gjester
På festen var det flere musikalske gjester: Høvåg Musikkorps, Lillesand Hornmusikk og kvintetten "Kolekvinten". Og en stor flokk av korpsets aller første musikanterer fra 1957 var fremme og mottok hver sin røde rose av korpsformann Kurt Palm!

ÆRESMEDLEMMER: En byggmester - en brannmester og en trompetmester er æresmedlemmer. Fra venstre mangeårig formann Ole Morten Johannessen - mangeårig dirigent Tor Flaa og mangeårig både dirigent og formann, Birger Håkedal.

 
DE FØRSTE MUSIKANTENE: En stor flokk fra skolekorpsets første musikanter i 1957 møtte frem og mottok hver sin røde rose.

 
ASPIRANTER: Med ti nye aspiranter lover det godt for fremtiden for 50-års jubilanten.

 
DRILL: 50 års jubilanten Lillesand skolekorps med drilljentene i front ønsker velkommen til jubileumsfest.