Tur til Oslo

 

 

 

 

15.-17. juni 2007

 

 

 

                     
                 
                 
                     

Så har skolekorpset vært på sin årlige korpstur.

Dette året var det tid for innenlandstur – og kl 10 formiddagen fredag 15. juni, rullet en buss av gårde fra Tomta. Inni satt nesten 50 spente musikanter, drill og voksne.

Siden de fleste har sett hvordan E-18 ser ut østover, ble tiden på bussen benyttet til undervisning i form av videotitting. Filmen Drumline satte de fleste i god stemning mot det som helgen skulle bringe.

Da Oslo ble nådd, fikk vi en tid i Vigelandsparken hvor menneskets anatomi ble behørig undersøkt – og som alle andre; vi måtte jo vise at vi har vært der. Sinnataggen ble påkledd skolekorpsets jubileums t-skjorte – noe han syntes å sette stor pris på – i motsetning til alle de japanske turistene som knipset i vei.

Fotballspill og avslapping i Vigelandsparken før vi kjørte videre til Holtekilen vandrehjem, hvor vi fortsatte sosial omgang i form av leker og spill. Koselig!

Lørdag morgen gikk ferden til Tusenfryd – like sikkert som at en korpstur aldri skjer uten spilling, skjer den heller ikke uten et besøk i frydefulle parker hvor det grønne skjæret i huden lokkes frem.

Fri utfoldelse blant Thunder Coaster, Space Shot, Speed Monster, Tømmerstup, Super Splash, Roll Over osv. De fleste rakk det meste. 

Noen fant også frem til Morgan Kane City hvor gamle fotografier ble knipset.

Da klokka ble kvelden, reiste de eldste til byen (Oslo) for å se byen og å gjøre Slottet, Karl Johan og kebab-sjappene utrygge.

Den yngre garde reiste hjem til Holtekilen hvor de fant en Peppe’s rett i nærheten.

Søndag 17. - Gardens Dag. Alle ble vekket grytidlig for pakking og uniformspåkledning. Da alle rom var saumfart for gjenglemtheter og kun en nøkkel var savnet, ble nesene vendt mot Husebyleiren – Gardeleiren – og Lillesand skolekorps skulle bidra! Vi fungerte som oppvarming og marsjerte rundt og satte publikum i den rette stemningen.

En utrolig hyggelig opplevelse var at Gardesjef oberstløytnant Ingrid M. Gjerde tok seg en tur bort til flere av våre musikanter og skrøt av det hun så og hørte. Slikt kan fort gå oss til hodet… men absolutt hyggelig!

Det var et smilende, lydhørt og oppmerksomt publikum, og da fanebærer Stine ble hengende fast i en kabel styrtet flere uniformskledde til for å hjelpe.

Selve showet var flott, med drill og spill på høyt plan, hundeoppvisning, fly og fallskjermhopping.

Etter to økter med spilling fikk vår turleder og tidligere instruktør i Garden, Joar, ordnet middag for oss i Gardens kantine – der vi inntok det serverte med stor glupskhet.

 

En av våre klarinetter, Emma, ble intervjuet av gardens hjemmside - se her!

 

 

         
     
         
 
 
         
     
         
 
 
         
     
         
   
   

 

Se video