Vår Kenneth var ett år i Garden - skikkelig kult!      
             
             
             
   
   
             
             
  Lillesands-Posten, fredag 23. februar 2007:          
             
  Travel Gardemusikant          
             
  Kenneth Wilhelmsen (21) fra Fjeldal spiller for kongen. Og for mange andre. Fra Gardesjefens festkonsert 28. januar går turen til Holmenkollen senere i vinter.          
             
  Kenneth spiller signalhorn og trompet i Hans Majestet Kongens Gardes musikk- og drillkompani - 3. gardekompani, og kommer naturlig nok med på mange av festelighetene rundt kongehuset. I år skal kompaniet i tillegg til å opptre en rekke steder i Norge og Sverige, delta på den vel rennomerte militære tattooen i Halifax i California. Men nå dimmer Kenneth, så dit kommer han ikke, og det beklager han.          
             
    Lillesandere har også kunnet glede seg over Kenneths spill. Som 9-åring tok han fatt på trompetspill hos Kåre Rivenes, og marsjere i takt lærte han i Lillesand Skolekorps der han spilte trompet i mange år, for så å marsjere over i voksenkorpset: Lillesand Hornmusikk. Nå har han permisjon fra Hornmusikken, og tjenestegjør altså i H.M. Kongens Garde der musikkorpset ofte stiller opp ved høytidelige anledninger. I konserthuset var han med trompeten sin under avslutningen av Oslo Kammermusikkfestival i høst, og han spilte også på Rememberance Day.          
             
    - Det største har likevel vært å være med og spille på Swedish Military Tattoo i Globen i Stockholm, sier Kenneth. Her var det drillkorps fra Canada, Nederland og Italia, blandt andre land, og ca. 8.000 tilskuere var tilstede under festlighetene.          
             
    Nå nylig var Kenneth med og spilte under åpningsseremoni og premieutdeling ved hopprenn i Vikersund og Norgesmesterskapet på ski på Meråker.          
             
    Musikken har gjennom hele Gardens 150-årige historie vært en svært viktig del av avdelingen, sier gardesjef Ingrid Margrethe Gjerde i invitasjonen som ble sendt ut til Gardesjefens festkonsert. Hun påpeker tamburenes, hornblåsernes og musikkorpsets bidrag til god avdelingsånd i Garden, og likeledes sier hun at de har vært viktige kulturbærere for både Forsvaret og Nasjonen. Musikk- og drillkompaniet i Garden er viden kjent for sine prestasjoner gjennom utallige konserter, tattooer og øvrige opptredener i inn og utland.          
             
    Fire timer spilleøving står på programmet hver eneste dag for Gardemusikanten, og så bærer det kanskje til slottet der Kenneth er vakt. Men ikke med gevær. Han har signalhornet med på vakt.          
             
    - Et kjempefint år der jeg har lært og opplevd mye interessant, sier Kenneth om militærtjenesten i Kongens Garde.          
             
    Nå bærer det tilbake til Lillesand og elektrikerjobb. Og etter et år som gardemusikant er Kenneth klar for Agder Drillkorps på hobbybasis.